Няма панацея за войната в Украйна. Това заяви специалният пратеник на

...
Няма панацея за войната в Украйна. Това заяви специалният пратеник на
Коментари Харесай

Китай не открива панацея за войната в Украйна

Няма панацея за войната в Украйна. Това заяви специалният делегат на Китай по време на визитата си в Киев, оповестява " Ройтерс ".

Той обаче призова всички страни да създадат условия за мирни договаряния.

Специалният представител по евразийските въпроси Ли Хуей беше в украинската столица във вторник и сряда, където обмени отзиви с президента на Украйна Володимир Зеленски, украинския външен министър и други висши чиновници по отношение на методите за преустановяване на украинско-руския спор посредством политическо споразумяване, показват от китайското външно министерство.

" Китай желае да насърчи интернационалната общественост да образува най-големия общ знаменател за разрешаване на украинската рецесия и сам поставя усилия за прекъсване на сраженията, постигане на помирение и възобновяване на мира допустимо най-скоро ", означават от ведомството.

Те акцентират, че Китай постоянно е играл градивна роля за облекчение на филантропичната обстановка в Украйна по собствен метод и ще продължи да ѝ оказва помощ в границите на опциите си.

Вчера украинският външен министър съобщи на Ли, че Киев няма да одобри никакви предложения за преустановяване на войната, които допускат загуба на територия или заледяване на спора.

Ли, който е някогашен дипломат в Русия, ще посети също Полша, Франция, Германия и най-после Русия по време на дългата си обиколка. Той е най-високопоставеният китайски чиновник, посетил Украйна след нахлуването на съветските сили през февруари 2022 година

По време на визитата на Ли в Киев бяха разисквани и връзките сред Пекин и Киев, като двете страни се споразумяха да работят за запазване на взаимното уважение и да продължат с взаимноизгодно съдействие, допълват от китайското външно министерство.

Посочва се, че и двете държавни управления са се обединили към мнението, че скорошния телефонен разговор между президентите Си Дзинпин и Зеленски е показал посоката за развиване на връзките.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР